04.04.2019  |  Business  |  Design

Designtorget satsar på egen produktion

Lanserar första samarbetet med Straight Design Studio.

Designtorget satsar nu mer på egen produktion. Det egna sortimentet är tänkt att bestå av tidlösa och hållbara produkter som ”fyller de mest grundläggande behoven”. Detta är för att bygga en solid bas till företagets övriga utbud av småskaliga tillverkare, innovationer och designobjekt. På det sättet hoppas man bli mindre sårbar i sin verksamhet samt skapa bättre möjligheter för kommissionsförsäljning och på sikt kunna göra ny skandinavisk design tillgänglig för fler. Det första designsamarbetet att presenteras är glasserien Krås, som är formgiven av Straight Design Studio och har fått sin inspiration från det klassiska höganäskruset. Krås utgörs till att börja med av ett stapelbart glas samt en karaff men planen är att serien ska kunna växa med tiden, både gällande produkttyp och material. Vilket är möjligt tack vare dess enkla grundformer.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.