23.09.2022  |  Dining  |  Tabletop

En modern klassiker

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Dukningen och presentationen av maten är en stor del av det mys och den gemenskap som vi förknippar med måltiderna. Nu kan du komplettera det vackert dukade bordet med de senaste produkterna – brödkorg och hushållspappershållare – i den populära och prisbelönta designserien Emma.

Det formsydda handtaget i ljust bokträ, som vi känner till från resten av serien, går igen i brödkorgens handtag och utgör en vacker kontrast till den lackerade stålkorgen. Samtidigt talar värmen i träet fint till det taktila hos den mjuka innerpåsen av bomull. Handtaget gör det enkelt att bära korgen från köket till bordet eller skicka den runt bordet. Och när korgen står på bordet lägger sig handtaget elegant tätt intill korgen. På hushållspappershållaren är själva hållaren gjord av bokträ medan över- och undersidan är gjorda av glaserat stengods i ljusgrått som matchar resten av seriens element.

Emma-kollektionen är en designklassiker från Stelton, känd för sina rena linjer och innovativa materialkombinationer med stål, stengods och formpressat bokträ. En designfilosofi och ett materialval som refererar till den danska designtraditionen från 1950-talet. Emma-serien består bland annat av elektrisk vattenkokare, brödrost, kaffe- och tekannor, koppar och tallrikar, och nu även en brödkorg och en hushållspappershållare, så att dukningen kan bli komplett.

Emma brödkorg och hushållspappershållare finns på nätet och i butikerna från september 2022.

Produktinformation
Emma brödkorg
 - Material: Stål, FSC-certifierat bokträ och 100 % OEKO-TEX-bomull
 - Mått: 23 x 8 cm
 - Rek. pris: SEK 849

Emma hushållspappershållare
 - Material: Lackat FSC-certifierat bokträ och glaserat stengods
 - Mått: 13,5 x 28 cm
 - Rek. pris: SEK 599

Design: HOLMBÄCKNORDENTOFT
Sebastian Holmbäck (född 1971) och Ulrik Nordentoft (född 1974) träffades under utbildningen på Danmarks designskola. Designduon HolmbäckNordentoft arbetar enligt efter filosofin om att skapa tidlös design, som väcker känslor och entusiasm och som har ett konkret ändamål. Duons arbetsprincip är estetik och deras designobjekt tål att användas år efter år. HolmbäckNordentoft har skapat många vackra designobjekt för Stelton, bl.a. knivserien Pure Black och Emma serien, som båda har vunnit ett flertal priser.

Mer från Stelton A/S

Stelton A/S

www.stelton.com

Stelton, grundlagt i 1960, er et innovativt, dansk designhus kendt for sin tidløseskandinaviske designfilosofi. Steltons mange produktlinjer er resultaterne af frugtbaresamarbejder med internationale arkitekter og designere, der flere gange har førttil udmærkelser og designpriser som Red Dot, German Design Award og ID-prisen.Stelton står bag ikoniske designs som Arne Jacobsens Cylinda-line og Erik…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.