03.10.2022  |  Interior  |  Tabletop

Design darling fylder rundt

Sponsrat innehåll Vad är detta?

I år är det 60 år sedan bestickserien Maya, designad av norska designern Tias Eckhoff, såg dagens ljus. Med anledning av detta återlanserar Stelton nu i höst en stekkniv, en drinksked och en tårt- och serveringsspade som tillägg till den befintliga kollektionen. Alla tre produkterna har tidigare varit i produktion och bygger på originalritningarna med enkla modifieringar för dagens behov.

Tias Eckhoff anses vara en av pionjärerna inom skandinavisk design och bestickserien Maya blev snabbt, efter lanseringen 1962, en stor succé och sedan dess ett älskat samlarobjekt – givetvis framför allt på hemmamarknaden Norge. Besticken har uppnått sin status som storsäljare och sedan som designklassiker genom sin lätt igenkännliga och enkla form som är tidlös i sitt uttryck. Den triangulära formen, det breda handtaget och de rundade kanterna gör besticken både eleganta och bekväma att hålla i.

Maya-serien har genom åren belönats med flera designpriser och finns med på Phaidons Design Classics lista över de 999 bästa designerna i världen, och besticken finns utställda på några av världens ledande museer som MoMA i New York och Victoria and Albert Museum i London.

Maya finns online och i butik från september 2022.

Produktinformation
Maya long drink-sked:
 - Material: Rostfritt stål
 - B: 3,2 cm / H: 1,5 cm / L: 19,5 cm
 - Rek. pris: SEK 319 (2 stk)

Maya grillkniv:
 - Material: Rostfritt stål
 - B: 2 cm / H: 1 cm / L: 22 cm
 - Rek. pris: SEK 1199 (4 stk)

Maya tårtspade:
 - Material: Rostfritt stål
 - B: 6,4 cm / H: 2 cm / L: 23,5 cm
 - Rek. pris: SEK 699

Mer från Stelton A/S

Stelton A/S

www.stelton.com

Stelton, grundlagt i 1960, er et innovativt, dansk designhus kendt for sin tidløseskandinaviske designfilosofi. Steltons mange produktlinjer er resultaterne af frugtbaresamarbejder med internationale arkitekter og designere, der flere gange har førttil udmærkelser og designpriser som Red Dot, German Design Award og ID-prisen.Stelton står bag ikoniske designs som Arne Jacobsens Cylinda-line og Erik…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.