24.01.2019  |  Furniture  |  Branschnytt

Eva Solo breddar och sätter fokus på möbler – Eva Solo Furniture

Från köket till resten av hemmet.

Det har idag nästan blivit norm att fler och fler möbelföretag rör sig över till accessoarvärlden, men nu är det istället ett välkänt danskt varumärke inom köks- och dukningsprodukter som ger sig in i möbelsegmentet och lanserar en helt ny möbelkollektion!

På vårens upplaga av Stockholm Furniture & Light Fair lanserar varumärket Eva Solo en helt ny produktkategori bestående av möbler och belysning, under namnet Eva Solo Furniture. Det skriver Eva Solo i ett pressmeddelande

Vill täcka in hela hemmet

I mer än två generationer har Eva Solo tillverkat produkter till i första hand köket och det dukade bordet, hela tiden med fokus på nytänkande, funktion och val av material. Med den nya möbelkategorin för nu Eva Solo över denna passion för god design till resten av hemmet. Detta gör de enbart av en enda anledning – för att de har lust till det.

I Eva Solos pressmeddelande beskrivs den nya möbelkollektionen som uppseendeväckande och samtidigt avskalad. Kollektionen inkluderar både möbler och belysning, med fokus på klara och estetiska linjer, som ska skapa lugn, värme och enkelhet. Precis som för Eva Solos andra produktkategorier är möblernas funktionalitet högt prioriterad.

”En möbel är funktionell när den känns rätt på alla plan – varken mer eller mindre. Äkta och långsiktig design skapas nämligen med passion. Det handlar mer om kärlek än om att vara kall och strategisk. Det är därför som vi med stolthet kan säga att vi gör möbler för att vi har lust”, förklarar Jan Engelbrecht, VD för Eva Solo A/S.

Det är flera formgivare involverade i Eva Solos första möbelkollektion, däribland designduon Tools samt ARDE design studio. De förstnämnda har redan samarbetat med Eva Solo i över 20 år.

Den nya möbelkollektionen presenteras för press och återförsäljare på Stockholm Furniture & Light fair den 5–9 februari, i B-hallen, monter 10:20. Här kommer det att visas tio produktserier inom möbler och lampor, bland annat stolen Abalone (se bild).

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.