05.03.2020  |  Business  |  Ledning & drift

Export allt viktigare för möbelindustrin

Svensk design har gott rykte utomlands.

Den svenska möbelindustrins exportvolym och exportandel har ökat kontinuerligt de senaste tio åren, visar ny, preliminär årsstatistik från Trä- och Möbelföretagen, TMF. Totalt beräknas den svenska möbelproduktionen till 25,3 miljarder kronor för 2019. Exportens andel av produktionen har ökat till 76 procent (19,3 miljarder) och över det senaste decenniet har exportandelen svarat för en uppgång med nästan tio procentenheter.

”Allt fler länder får upp ögonen för svensk design och vad den står för, vilket är oerhört glädjande”, säger Linda Löf, projektledare för branschutveckling möbler på TMF.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.