17.11.2022  |  Interior  |  Design

Följ med till Le Na Land

Lena Bergström ställer ut på Galleri Glas

Från glaskonst till bruksglas, textildesign och och andra designprodukter – glaskonstnären och designern Lena Bergström är en av landets mest produktiva formgivare. Fram till 20 november kan man ta del av egen drömvärld Le Na Land på Galleri Glas i Stockholm.

”Det är mitt eget wonderland som formar sig i glasets sinnelag”, säger hon. ”Jag ser det som en mjukt, sensuellt, tillfälligt landskap, med strama fasetter som skapar en variation av mjuka och skarpa kontraster. Färgerna reflekterar den sinnesstämning där jag befinner mig just nu och även säsongen — en jordig skala med brons mot vitt”.

Lena Bergströms intresse för mode, arkitektur och andra samtida kreativa uttryck har tillsammans med kärleken till den norrländska naturen från hennes uppväxt alltid varit parallella inspirationskällor i hennes glaskonst. 

Lena Bergström, Le Na Land, 17 november–20 december, Galleri Glas, Nybrogatan 34.

www.galleriglas.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.