14.09.2022  |  Dining  |  Tabletop

Feminin fläkt på en klassiker

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Denna höst lanseras EM77 termoskanna och Stelton brödpåse i en delikat Lavender. En färg med en touch av dusty rosa men med en blå underton för en skarpare nyans. Med kaffe eller te i termosen och varma frallor i den ikoniska brödpåsen så är allt klart för en bra start på dagen

Den klassiska brödpåsen från Stelton blir aldrig omodern. Designad 2009 av Klaus Rath och sedan dess producerad i en mängd färger för att matcha växlande trender. I år lanseras den i färgen ”lavendel” – en nyans som matchar många stilar från det pastellfärgade universumet och de rena nordiska nyanserna till de varma jordtoner som speciellt dominerar i inredningen just nu.

Brödpåsens popularitet går inte att ta miste på och det av goda skäl. Förutom den enkla designen och de många färgkombinationerna är den oerhört användbar för både servering och förvaring av alla sorters bröd. Brödpåsen tar inte mycket plats i lådan när den inte används.

Och om du förvarar bröd i den så hjälper det mjuka bomullsmaterialet till att hålla brödet knaprigt – det låter brödet andas så att det inte blir mjukt eller torrt utan helt perfekt. Påsen kan förutom att förvara bröd i även användas till småsaker i badrummet, barnrummet eller andra ställen där prylarna behöver organiseras.

Termoskannan med det genialiska vipplocket skapades 1977 av Erik Magnussen och är precis lika populär idag som när den först lanserades.

EM77-termoskanna och brödpåsen i de nya versionerna finns online och i butik från september 2022.

Produktinformation

EM77-termoskanna
- Material: ABS plast och glasinsats.
- Färg: Lavender
- Mått: 30 x 10,5 x 17 cm / Volym: 1 l. (8 koppar)
- Rek. pris: SEK 84

Stelton Brödpåsen
- Material: 100% OEKO-TEX bomull
- Färg: Lavender
- Mått: 23 x 21 cm
- Rek. pris: SEK 329

Design: ERIK MAGNUSSEN
Erik Magnussen (1940–2014) var en av Danmarks mest erkända formgivare. Han var utbildad keramiker från Kunsthåndværkerskolen i Köpenhamn i 1960. Erik Magnussen har formgivit allt från möbler och lampor till elektroniska artiklar. Han skapade tidlös design för Stelton, t.ex. EM skeppslykta, EM bestickserie och den populära och ikoniska termoskannan EM77, som också är en stor del av Steltons DNA och märkesidentitet. ”Mitt sätt att designa är inte en intellektuell process. Mina idéer är baserat på mina egna behov. Jag vill inte komplicera saker och ting, bara göra vardagen lite lättare.” - Erik Magnussen

Mer från Stelton A/S

Stelton A/S

www.stelton.com

Stelton, grundlagt i 1960, er et innovativt, dansk designhus kendt for sin tidløseskandinaviske designfilosofi. Steltons mange produktlinjer er resultaterne af frugtbaresamarbejder med internationale arkitekter og designere, der flere gange har førttil udmærkelser og designpriser som Red Dot, German Design Award og ID-prisen.Stelton står bag ikoniske designs som Arne Jacobsens Cylinda-line og Erik…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.