23.06.2022  |  Interior  |  Belysning

Folkhemsikon i ny form

Gärsnäs presenterar Pia Mandarin

Arkitekten Tore Ahlsén som bland annat ritade PUB-huset i Stockholm formgav den ikoniska pendeln Pia på 1940-talet, med en vision om att föra in naturens vackert silade ljus till inomhusmiljöer. Namnet är en anspelning på den matematiska formeln Pi. Sedan mitten av 1970-talet har Pia tillverkats av Gärsnäs. Nu lanseras den klotformade lampan i en ny form som för tanken till de små citrusfrukterna. Namnet? Pia Mandarin såklart.

www.garsnas.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.