12.10.2020  |  Dining  |  Tabletop

Glaskonst på matbordet

Sponsrat innehåll Vad är detta?

GLACIER KARAFF OCH GLAS AV PETER SVARRER.

Den nya glasserien från Stelton kallas Glacier och består av en karaff med tillhörande glas. Bakom designen står Peter Svarrer som i många år arbetade på Holmegaard Glasværk och som anses vara en av Danmarks bästa glaskonstnärer och en specialist inom sitt område.

Seriens formspråk är enkelt men bryts av med bottens skulpturala struktur med referens till den skandinaviska naturen, majestätiska glaciärer och de nordiska vintrarna som präglas av frost och klara iskristaller. Glacier är ett vackert element på bordet och kan med sin enkla design användas både till vardags och när det kommer gäster.

Använd karaffen och glasen till servering av vatten eller på helgen när man ska njuta av ett glas whisky, och upplev hur bottens eleganta facetter rör sig under vattenytan.

Glasen tål dessutom både kalla och varma drycker. Förutom karaffen med ett tillhörande glas, kan glasen i Glacier-serien köpas i ett set om 6 st. så att det räcker till alla. 

Tags: Stelton A/S

Mer från Stelton A/S

Stelton A/S

www.stelton.com

Stelton, grundlagt i 1960, er et innovativt, dansk designhus kendt for sin tidløseskandinaviske designfilosofi. Steltons mange produktlinjer er resultaterne af frugtbaresamarbejder med internationale arkitekter og designere, der flere gange har førttil udmærkelser og designpriser som Red Dot, German Design Award og ID-prisen.Stelton står bag ikoniske designs som Arne Jacobsens Cylinda-line og Erik…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.