10.12.2019  |  Furniture  |  Design

Gungande ikon

Fredericia lanserar J16 i valnöt.

Den första versionen av Hans J. Wegners ikoniska gungstol J16 stod klar 1944, när formgivaren var 30 år gammal, och har varit i obruten produktion sedan dess. Den danska tillverkaren Fredericia Furniture firar 75-årsjubileet med att lansera en version i valnöt i begränsad upplaga, en blinkning till de mörka träslag som var synonyma med dansk möbeldesign under storhetstiden på 1950-talet.

www.fredericia.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.