28.08.2019  |  Furniture  |  Branschnytt

I hjärtat av möbel-Sverige

Reportage från Möbelmässan Göteborg.

Tisdag den 27 augusti var arrangören BraMässor redo att välkomna utställare och besökare till två dagar med fullt fokus på möbelbranschen, bra möten och nya spännande relationer. Mässan har flyttat till Svenska Mässans lokaler i Göteborg, och antalet utställare har utökats. Designbase är mediapartner till mässan och har varit runt för att känna in stämningen hos utställarna och höra om deras förväntningar på årets event.

Generellt sett var man från utställarsidan nöjd med besökarna, och flera nämnde även att mässan har stärkts och etablerat sig väl i branschen.

Detta är hjärtat av möbel-Sverige.

Magnus Heijel, Mavis

”Detta är hjärtat av möbel-Sverige”, säger bland annat Magnus Heijel från Mavis, som också berättar att de har haft en bra första dag, med många bra och intressanta kunder.

Dan Burhén från Burhéns berättar att: ”Vi har haft en jättebra första dag, med besök från många av våra fasta kunder och en del nya kontakter. Det är positiv stämning och mässan har nu utvecklats till en mässa”.

Danska Actona var i år med för första gången och hade även de en positiv upplevelse. ”Vi har fått besök av ett stort antal kunder, så det har varit en bra premiär för oss”, säger Roger Lindgren.

Priset för Bästa Funktionella Design gick till...

Mässans första dag avslutades med en stor fest med över 450 deltagare. På festen blev också priset för Bästa Funktionella Design överlämnat. Priset delas ut till en verksamhet som ställer ut på mässan och som visar upp en estetisk och funktionell design. Produkten ska ha en tydlig och innovativ anknytning till funktionalitet samt ha estetiska kvaliteter och ett modernt formspråk. Designen ska vara ny men samtidigt ha potential för att bli en modern klassiker.

De nominerade för Bästa Funktionella Design var:

Rowico, med entré-serien Memphis
Teckna Design, med bordet Skala
Halo Design, med produkten New Flame
Westanqvarn, med deras bänkserie i samarbete med Carl Larsson

Vinnaren blev Teckna Design, med det vackra bordet Skala. Juryns motivering löd: ”Bordet är ett bra exempel på en funktionell design som kan ändras och anpassas efter behov. Dessutom har bordet en hög designkvalitet och är extremt stilrent, tidlöst och en bra indikation på en framtida klassiker”.

Designpriset presenteras av Designbase tillsammans med Möbelmässan Göteborg.  

Möbelmässan Göteborg är öppen i dag onsdag den 28 augusti, klockan 10–16.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.