15.07.2019  |  Interior  |  Trends

Ikea ställer om

Hållbarhet i fokus på Democratic Design Days.

När Ikea bjöd in till en förhandstitt på kommande nyheter under eventet Democratic Design Days i juni stod hållbarhet och cirkularitet i fokus. Utmaningar kopplade till den globala uppvärmningen, nedskräpning av plast i haven, matförsörjning och urbanisering lyftes fram i olika produkter och projekt.

”Senast 2030 ska Ikea vara klimatpositivt genom att minska klimatutsläppen mer än vad vi själva släpper ut i hela vår värdekedja. Att driva utvecklingen för att tackla klimatförändringarna är inte bara det rätta för människor och planeten, utan också nödvändigt för Ikeas långsiktiga framgång som företag”, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef för Ikea Sverige.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.