19.05.2020  |  Business  |  Branschnytt

Ikea upplevs som mest hållbart

Fokus på cirkularitet har gjort avtryck.

För andra året i rad är Ikea det företag som svenska konsumenter upplever vara bäst på hållbarhet. Det är möbeljättens fokus på klimat, cirkulär ekonomi och samhällsansvar som gjort avtryck, visar resultatet från Sustainable Brand Index som presenteras för tionde året i rad.

”Det kan vara förvånande för vissa att Ikea förknippas med saker som hög kvalitet givet företagets historia. Vi ser dock att det är en tydlig effekt av företagets successiva förflyttning från slit-och-släng till cirkularitet. De har lyckats förmedla att de tar världens utmaningar på allvar och vill vara en del av lösningen”, säger Erik Elvingsson Hedén, grundare av Sustainable Brand Index.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.