08.03.2019  |  Business  |  Branschnytt

Johan Junehed lämnar som VD för Cervera

Rekryteringen av en efterträdare har inletts.

Johan Junehed, VD för Cervera sedan 2015, har ”efter samråd med styrelseordförande Claes Bodell valt att lämna sin roll”. Det rapporterar dagenshandel.se. Johan Junehed har arbetat på Cervera sedan 2011 och var tillförordnad VD en tid innan han tillträdde VD-tjänsten. I nuläget har bolagets styrelseledamot Björn Krasse gått in som tillförordnad VD, medan man inleder sökandet efter en ny kandidat.

”Johan har, under Accents tid som ägare till Cervera, på ett förtjänstfullt sätt lett arbetet med att navigera Cervera i det förändrade detaljhandelslandskapet. Bland annat har en modernisering av interna processer och butiksuttryck, tillsammans med en kraftigt ökad online-handel, åstadkommits”, säger styrelseordförande Claes Bodell i en skriftlig kommentar. Han uppger samtidigt att grunden i bolagets inriktning och strategi kvarstår även om vissa delar behöver omprövas relaterat till den ändrade konkurrensbilden. 

”Detaljhandeln befinner sig i en tid av omställning. Vi ser att det finns en framtid för en ledande omnikanalaktör som Cervera”, säger Claes Bodell avslutningsvis till market.se.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.