19.03.2020  |  Business  |  Ledning & drift

Konkurser ökade i februari

Minskning i segmentet detaljhandel.

UCs statistik visar att konkurserna ökar med 11 procent i februari jämfört med februari i fjol. Inom transportsektorn, som kan påverkas av coronavirusets spridning, har konkurserna ökat med 17 procent. Inom segmentet detaljhandeln tycks konkurstakten ha stabiliserats. Här minskar antalet konkurser med 3 procent, jämfört med samma period i fjol.

”Om coronavirusets spridning fortsätter och blir långvarig kommer många företag att få problem. Mindre bolag som är beroende av leverantörer i Kina är extra utsatta”, säger Richard Damberg, ekonom på UC.

UCs konkursstatistik omfattar aktie-, handels-, och kommanditbolag samt övriga juridiska personer. Den månatliga konkursstatistiken mäts från den första till sista dagen per månad.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.