18.09.2020  |  Kitchen  |  Utrustning

Med vid bordet i 95 år

Sponsrat innehåll Vad är detta?

År 1925 träffades Le Creusets skapare, Armog Desaegher och Octave Aubecq, på en mässa och tillsammans ”knäckte de koden” för det emaljerade gjutjärnet och tog därmed färgen in i köket.

År 1925 träffades Le Creusets skapare, Armog Desaegher och Octave Aubecq, på en mässa och tillsammans ”knäckte de koden” för det emaljerade gjutjärnet och tog därmed färgen in i köket.

Gjutjärn – från råvara till köksutrustning
Än idag tillverkas Le Creusets gjutjärnsprodukter på samma originalfabrik i Fresnoy-le-Grand som ligger 200 km nordost om Paris. Tillverkningen i sig har kontinuerligt utvecklats och moderniserats sedan 1925, men det finns fortfarande ett antal manuella processer kvar för kvalitetssäkringens skull.

Det gjutjärn som används till våra produkter består av 85% återvunnet material och värms upp till en temperatur som är varmare än lava! För att vara exakt: 1 550 °C.

Färgen ”Volcanic” var den första som lanserades och färgen är fortfarande aktuell eftersom den är en av de mest sålda färgerna globalt sett. Med rätt användning och underhåll får du en gryta som håller livet ut.

Mer från Le Creuset

Le Creuset

www.lecreuset.se

  • (0) 820 00 85
  • Taastrup Hovedgade 12, 2630 Taastrup, Denmark

Som ett resultat av en starkt förankrad hantverkstradition och ett kontinuerligt fokus på innovation har Le Creuset sedan 1925 varit en erkänd leverantör av köksutrustning i högsta kvalitet. Den runda gjutjärnsgrytan kallad Cocotte (franskt ord för gryta) var den första produkten som tillverkades på fabriken för 90 år sedan. Grytan har löpande förbättrats och är idag världsberömd för sin ikoniska…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.