24.08.2018  |  Business  |  Branschnytt

Minskad konsumtion av inredning, möbler och köksartiklar

Hushållens totala inköp steg under juni jämfört med föregående år.

De svenska hushållens konsumtion steg med 4,3 procent under juni, jämfört med samma månad 2017 i kalenderkorrigerade tal. Det rapporterar Statistiska centralbyrån. Det som ökade mest var transporter och detaljhandel med, samt service av, motorfordon, som steg med 20,7 procent.

Inköp av möbler, heminredning, hushållsartiklar och förbrukningsvaror, å andra sidan, minskade med 3,1 procent. Inköp av kläder minskade också, med 9 procent. Ökade gjorde istället rekreation och kultur, med 4,7 procent, restaurang, café och hotell, med 0,3 procent, samt detaljhandel med brett sortiment (mest livsmedel och dryck), som steg med 0,9 procent.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.