14.03.2019  |  Interior  |  Design

Nya Röhsska tillgängligt för alla

Designmuseet nyöppnar efter ombyggnad.

Sedan i februari 2017 har Röhsska museet i Göteborg varit tillfälligt stängt. I februari nyöppnade det med ombyggda och tillgänglighetsanpassade lokaler. Bland annat har en entré med hiss från gatuplan tillkommit och framkomligheten till arkitekturhallen och auditoriet har förbättrats.

”Den nya entrén med hiss från Vasagatan har formgivits på ett elegant och välkomnande sätt. Nu kan besökare med funktionshinder eller de som kommer med barnvagn på ett enkelt sätt kan ta sig in i museet”, säger Nina Due, museichef.

Röhsska museet är sedan det öppnade 1916 Sveriges enda specialmuseum för design och konsthantverk. Här presenteras historiska och samtida design och konsthantverk i tillfälliga och permanenta utställningar.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.