29.12.2019  |  Bloom  |  Design

Nyväckt klassiker

Iittala presenterar ny version av Aalto-vasen.

År 1936 utvecklade makarna Alvar och Aino Aaltos en vas med böljande former som bidrag till en designtävling för glasbruken Iittala och Karhula. Projektets arbetsnamn var Eskimåkvinnans skinnbyxa. Alvar Aalto själv lär ha hävdat att han såg formen i en vattenpöl.

Idag är Aalto-vasen en nordisk designikon. Nu lanserar Iittala en ny version med inspiration hämtad från Aaltos arkiv. Den nya modellen, liksom flera andra Iittalaprodukter, kommer bland annat i årets nya kulör Linne.

www.iittala.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.