19.12.2019  |  Business  |  Branschnytt

Premiär för obemannad skobutik

Kunden låser upp själv.

För att möta utmaningen från e-handel har det norska skoföretaget Kastel öppnat Norges första obemannade skobutik med självbetjäning i Briskeby, Oslo. I samarbete med svenska Touchtech och modeplattformen Miinto har Kastel skapat en interaktiv lösning som gör det möjligt att handla helt utan närvaro av butiksanställda.

”Vi är en relativt liten aktör på en konkurrensutsatt marknad och har varit tvungna att tänka om. E-handeln växer och vi behövde hitta en kompromiss mellan en digital shoppingupplevelse och fysisk butik”, säger Kastels grundare Andreas Malo Dyb.

Butiken har provskor i alla modeller och storlekar. Ett lås- och säkerhetssystem med en videokamera och fjärrstyrt lås gör att kunden kan låsa upp från insidan och utsidan. Försäljningen sker via Touchtech Vendo där kunden väljer skor som skickas direkt hem till dörren.

-ANB

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.