09.08.2019  |  Business  |  Branschnytt

Room i konkurs

Företaget pressat av konkurrens från e-handel.

I mitten av juli försattes Urbanus AB, som driver möbelkedjan Room, i konkurs. Till konkursförvaltare har utsetts advokat Jakob Callmander på advokatfirman Fylgia. Konkursutförsäljning har startat i butikerna i Täby Centrum, Skrapan och Sickla köpkvarter.

I årsredovisningen för perioden juli 2017 till juni 2018 konstaterar företaget att konkurrensen från e-handeln blivit allt svårare samtidigt som intern kompetens och kapital för att investera i nätbutik saknas. Urbanus AB redovisade en förlust på minus 8,8 miljoner kronor och hade vid den tidpunkten 48 anställda.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.