03.04.2019  |  Business  |  Branschnytt

Rusta öppnar i centrala Stockholm

Vill nå ut till innerstadsborna.

I slutet av mars öppnade Rusta sitt nya pop up-varuhus på Regeringsgatan i Stockholm. Bakom öppningen ligger kedjans satsning på att i större utsträckning nå ut till innerstadsbor, som annars inte är en självklar del av kundgruppen.

Butiken är ungefär hälften så stor som Rustas standardvaruhus och indelad i två våningar. Den är inrymd i ett rivningskontrakt vägg i vägg med Nordiska Kompaniet och förhoppningen är att kunna få kontraktet förlängt samt att då utöka butiksytan. Rustas VD, Göran Westerberg, berättar att man hade letat länge efter en lämplig lokal på centralt läge när denna äntligen dök upp.

”Vi vill vara ett lågprisalternativ där man inte ska känna sig fattig. En plats där man alltid kan förnya och fylla på för hemmet. Faktum är att 80 procent av svenskarna handlar på Rusta någon gång under året, det visar en undersökning som vi har gjort”, säger Göran under ett anförande i samband med öppningen.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.