17.01.2022  |  Interior  |  Textil

Shyness nya mönster - ett klassiskt hantverk

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Nu lanserar Shyness ett nytt mönster som bekräftar varumärkets vision om att skapa design sprunget ur svenska traditioner och hantverk. Det kommer som sängkläder i färg marinblå och grå.

– Vår idé har alltid byggt på att lansera design som håller länge. I det nya mönstret har vi inspirerats av och gjort en nytolkning av de klassiska mönsterbilder som fanns under min barndoms landsbygd i form av tapeter, textilier och väggmålningar. Det är ett privilegier att bära med sig den här bakgrunden och få ta den vidare i dagens formgivning, säger Anna Bilén VD och grundare.

När Shyness lanserades 2009 var den långsiktiga designidén inte en självklarhet på marknaden. Att tänka långsiktigt var inte utbrett i konsumentledet, det var en tid då många kollektioner omsattes snabbt.

Med strävsamhet stod vi emot och under den gångna hösten har arbetet intensifierats när Anna genom Shyness har gjort ett gediget arbete i regeringsuppdraget Textile & Fashion 2030, Big Do Design Hackathon.

Det syftar till att skapa en ren, rättvis och cirkulär framtid för textil- och modeindustrin. Fler som medverkar är svenska Fjällräven, amerikanska Patagonia och kända namn som Alice Bah Kuhnke och Håkan Juholt. Allt presenteras på en digital konferens som sågs av tittare världen över.

– Jag är stolt över vårt arbete, att med stort engagemang ligga i framkant gällande hållbarhet och att genom projektet kunna inspirera en hel bransch, avslutar Anna Bilén.

Mer från Shyness Interior AB

Shyness Interior AB

www.shyness.se

Shyness is a Swedish brand representing quality, style and graceful design, making your home your own blissful sanctuary

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.