28.10.2020  |  Interior  |  Brukskonst

Skulptural design med oändliga kombinationsmöjligheter

Sponsrat innehåll Vad är detta?

ORA-SERIEN AV DEBIASI SANDRI

Den italienska designduon Daniel Debiasi och Federico Sandri står bakom den nya vackra Ora-serien från Stelton som är kännetecknet för ett harmoniskt och organiskt uttryck. Designfilosofin har varit att skapa en kollektion som inte består av vardagsobjekt utan av designföremål som man knyter särskilda band till och som varar hela livet.

Ora-serien består av flera skulpturala element. De kan stå för sig själva eller placeras i stilfulla installationer som leker med kontrasterna mellan det enkla naturliga stålet, de mjuka organiska formerna och lugna färgerna i serien. Symbiosen mellan former och material resulterar i en varm, minimalistisk elegans. I serien ingår skålar och ljusstakar i olika former.

Materialen är stål, trä och glas. Ora-skålarnas matta utsida och insidans blanka yta bildar ett spel av ljus och reflektioner som bryts av med den karaktäristiska stålkanten. Kanten tillför en överraskande dimension till de mjuka formerna, där materialvalet blottas bakom den färgade ytan.

Skålarna finns i tre storlekar och två olika färgserier. Ora-ljusstakarna finns i både blankpolerat rostfritt stål och i massivt bokträ. Ljusstakarna finns i två storlekar som kan användas till både värmeljus och kronljus beroende på vilket håll man ställer staken på. Oras värmeljusstake är däremot framställd i färgat glas och har samma formspråk som seriens skålar.

Med dess böjda form har den trearmade ljusstaken ett organiskt formspråk som passar bra ihop med resten av serien. Ljusstaken kan stå för sig själv eller i kombination med flera andra vilket gör det möjligt att förändra uttrycket efter hur stakarna placeras och vänds. Med de oändliga kombinationsmöjligheterna som serien erbjuder kan man skapa precis den stämning man önskar.

De många elementen gör Ora till en perfekt presentidé till den designintresserade som sätter värde på tidlös design och hög kvalitet.

Tags: Stelton A/S

Mer från Stelton A/S

Stelton A/S

www.stelton.com

Stelton, grundlagt i 1960, er et innovativt, dansk designhus kendt for sin tidløseskandinaviske designfilosofi. Steltons mange produktlinjer er resultaterne af frugtbaresamarbejder med internationale arkitekter og designere, der flere gange har førttil udmærkelser og designpriser som Red Dot, German Design Award og ID-prisen.Stelton står bag ikoniske designs som Arne Jacobsens Cylinda-line og Erik…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.