22.02.2018  |  Interior  |  Design

Swedish Grace i text och bild

Ny designbok med ett historiskt perspektiv.

I England myntades begreppet ’Swedish Grace’ som en beteckning på den design som genomsyrade 1920-talet, där man ville göra de tidigare försummade vardagsvarorna vackra. Nu lanseras boken med samma namn, vilken i text och bild förmedlar de olika typer av formgivning, arkitektur och konst som präglar denna designinriktning. Boken består av omkring 650 bilder samt en inledande, utförlig och beskrivande text av designhistorikern och filosofie doktorn Gunnela Ivanov.

http://www.kartago.se/

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.