19.09.2022  |  Bloom  |  Belysning

Tuff design med mjuka former

Sponsrat innehåll Vad är detta?

Oljelampan Solis är enkel, nästan monumental i sitt formspråk. Designern Søren Refsgaard har lekt med motsättningarna i material, form och färger. Oljelampan är gjord av metall – ett materialval som refererar till Steltons design-DNA, men med bearbetning och efterbehandling har materialet fått en extremt organisk och välkomnande form

Det är kontraster som möts – den släta ytan, de matta färgerna – ett kallt material som är mjuk, nästan taktil i designen. Och ändå med ett både maskulint och feminint uttryck beroende på om du väljer oljelampan i färgen ”black” eller ”rose gold”.

När oljelampan används ger den direkt insyn till den fladdrande lågan. När oljelampan är släckt är veken minimal och Solis monumentala form ingår därmed som ett skulpturalt element i inredningen.

Ljuskällan för Solis är ett 100 % vegetabiliskt oljeljus som avger färre sotpartiklar än t.ex. stearinljus. Ljuset är tillverkat av RSPO-certifierad palmolja, som garanterar att palmoljan kommer från hållbar produktion. De vegetabiliska oljeljusen har en brinntid på 40–50 timmar och säljs separat.

Oljelampan Solis finns online och i butik från september 2022.

Produktinformation

Solis oljelampa
- Material: Aluminium
- Färg: Black, rose gold
- Mått: 11,5 x 10 cm
- Rek. pris: SEK 549

Design: SØREN REFSGAARD
Søren Refsgaard utbildas från Design Seminarium i Højer 2003 – samma århan etablerade sin byrå i Köpenhamn. Hans arbete, som är djupt inspirerad av det Dansk designtradition och är främstfokuserad på belysning, möbler och inredning. Søren Refsgaards språk är enkelt och kännetecknas ofta av en humoristisk tvist. Søren har utformat Core termomuggar, och bland annat CHEESE-ITparmesankvarn, HOLDON grytlapp, STORE-IT förvaringsburk och TRAY-IT brödbricka för RIG-TIG.

Mer från Stelton A/S

Stelton A/S

www.stelton.com

Stelton, grundlagt i 1960, er et innovativt, dansk designhus kendt for sin tidløseskandinaviske designfilosofi. Steltons mange produktlinjer er resultaterne af frugtbaresamarbejder med internationale arkitekter og designere, der flere gange har førttil udmærkelser og designpriser som Red Dot, German Design Award og ID-prisen.Stelton står bag ikoniske designs som Arne Jacobsens Cylinda-line og Erik…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.