26.08.2019  |  Business  |  Branschnytt

Vi vill inspirera till hållbarhet

Vår vision är att bli Skandinaviens ledande lifestylemässa”, säger Cathrine Eriksson, Director på Oslo Design Fair.

Oslo Design Fair går av stapeln den 28–30 augusti och är Norges viktigaste kommersiella mötesplats för design- och inredningsbranschen. ”Det kommer att vara knappt 400 utställare fördelat på fyra hallar”, berättar Cathrine Eriksson. Hennes målsättning är klar: ”Vi ska vara den självskrivna arenan för starka märkesvaror och attraktiva inköpare samt en naturlig plats för lanseringar. Vår vision är att bli Skandinaviens ledande lifestylemässa”.

Vi har länge funderat på hur vi ska kunna vara nyskapande och visa tendenser i tiden och samtidigt vara hållbara.

Cathrine Eriksson, Director Oslo Design Fair

Oslo Design Fair vill knyta till sig branschens etablerade aktörer och bidra till att Oslo i framtiden blir en designdestination, som omfattar showrooms och unika arrangemang med festivalkaraktär.

”Oslo Design Fair spelar en central roll för utställare och besökare inom design- och inredningsbranschen. För våra utställare ska vi erbjuda en effektiv försäljningskanal, kundmöten och produktlanseringar. Samtidigt ska vi vara den främsta arenan när det gäller att träffa potentiella nya kunder”, säger Cathrine, och fortsätter:

”Därutöver ska vi inspirera besökarna genom att presentera de senaste nyheterna inom design och inredning. Det syns bland annat i vårt fackliga program och trendutställningar. Vi samarbetar med norska designers, konsthantverkare, illustratörer och andra relevanta partners för att göra Oslo Design Fair till en innovativ och inspirerande mässa av hög kvalitet och relevans”.

Finns det några speciella teman eller trender som är aktuella i år?

”Jag är mycket stolt över att kunna presentera denna upplaga av Oslo Design Fair under temat Rethink, där hållbarhet, cirkulär ekonomi och miljö ligger i fokus. Vi har länge funderat på hur vi ska kunna vara nyskapande och visa tendenser i tiden och samtidigt vara hållbara. Nyckeln stavas samarbete. På årets trendutställning har Vardehaugen och Aslak Haanshuus Arkitekter bland annat designat utställningsmoduler i massivt trä, som ska monteras ned och användas i andra miljöer när mässan är över”.

Kafét i C-hallen är denna gång inrett i samarbete med Artek.

”Utöver den stora trendutställningen i C-hallen, som har designats av Vardehaugen och Aslak Haanshuus Arkitekter samt kurerats av Kirsten Visdal, har vi också frågat stylisterna Per Olav Sølvberg och Tina Hellberg på vilket sätt Rethink kommer att forma våra hem framöver. Det berättar de om i en utställning och workshop där sinnena är det centrala”.

Arrangerar ni även föredrag och seminarier?

”Vi erbjuder även denna gång ett starkt fackligt program, som består av spännande föredragshållare från inrednings- och designbranschen. Personer som alla arbetar målinriktat med hållbarhet. Designern Emma Olbers kommer att berätta om hur hon arbetar med att formge produkter som är bra både för människan och planeten, medan Orkla ger en inblick i historien bakom rengöringsserien Klar, som är producerad med hjälp av förnybar energi från vindkraftverk. För att bara nämna några exempel. Därtill kommer Rie Fjordsøe Rasmussen och Louise Byg Kongsholm från PEJ gruppen”.

Hur ser intresset för mässan ut?

Om Oslo Design Fair

  • Antal utställare under den senaste sommarmässan: 405
  • Förväntat antal utställare under kommande mässa: 400
  • Antal besökare under den senaste sommarmässan: 11 603
  • Förväntat antal besökare under kommande mässa: 12 000

 

”Vi upplever generellt sett ett ökat intresse från inredningsarkitekter, företagare och projektmarknaden, framförallt till augustimässan”.

Finns det några utställare som du speciellt vill lyfta fram?

”Vi kan också denna gång fresta med nya spännande utställare som Vipp och Ferm Living. Vi har flera nylanseringar av varumärken och produkter från både Norge och Danmark. Bland annat Mazō, ett nytt danskt varumärke med rötterna djupt ned i det stolta arvet från dansk designs guldålder. Därtill kommer Volver, en norsk designstudio som erbjuder kurerade samlingar av premiummattor till privata och offentliga rum. Med andra ord är det bara att se fram emot några innehållsrika mässdagar hos oss på Oslo Design Fair”, säger Cathrine Eriksson avslutningsvis.

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.