02.10.2020  |  Furniture  |  Design

Åke Axelssons livsverk hyllas

Ny utställlning öppnar i Köpenhamn

En av Sveriges mest betydelsefulla möbelformgivare och inredningsarkitekter, Åke Axelsson, hyllas i utställningen ”Velkommen hjem, Åke!” i Bygning A i Köpenhamn. Sedan sextiotalet har den fortfarande aktive Axelsson varit en av de mest efterfrågade inredningsarkitekterna i Sverige och formgivit mer än 200 olika stolar.
”Med utställningen hyllar vi Åke Axelssons fantastiska och produktiva arbetsliv. Det är något speciellt med hans syn på arbetet och materialet som är en stor inspirationskälla för många i Sverige men som ännu inte har nått över till oss på andra sidan sundet,” säger Kari Svarre och Anders Petersen, som tillsammans står bakom utställningen.
”Velkommen hjem, Åke!” visas 4 september till 28 februari 2021.
bygninga.dk

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.