01.02.2018  |  Furniture  |  Design

50 år med Ivar

Nya delar för IKEA:s vardagshjälte.

I januari 2018 firar IKEA 50 år med serien Ivar. År 1968 placerades den då namnlösa lagerhyllan av barrträ i IKEA:s eleganta möbelutställning i butiken i Kungens Kurva. Ivar blev lite som möblernas jeans i förhållande till kostymhyllorna som redan visades i utställningen, och väckte därför viss uppståndelse hos varuhusledningen. Men i de svenska vardagsrummen gjorde den succé. Genom åren har Ivar förändrats, utvecklats och haft många namn, men basen av ljust och förnyelsebart furuvirke är sig lik. Idag består Ivar-serien av 29 olika delar, som kan kombineras på otaliga sätt. Den 1 februari 2018 utökas sortimentet med skåp och tillbehör i vitlackad metall.

www.ikea.com

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.