08.11.2021  |  Furniture  |  Trends

Begagnat bättre för miljön

Ny rapport från Naturskyddsföreningen

En ny rapport framtagen av Ramböll på uppdrag av Naturskyddsföreningen visar hur mycket man kan spara på miljön genom att köpa begagnat eller reparera. I rapporten ”Andra hand i första hand” har författarna räknat ut klimatutsläpp och resursförbrukning för olika produkter och sedan jämfört att köpa nytt, att köpa begagnat eller att renovera och reparera.

Skillnaden visar sig vara dramatisk. Till exempel ger en ny soffa utsläpp på nästan 300 kilo koldioxid och över 500 kilo avfall, vilket motsvarar sex begagnade soffor.

”Dagens produktions- och konsumtionssystem måste bli hållbara, och cirkulära affärsmodeller behöver utvecklas inom alla branscher. Vår nya studie visar att produktionen av möbler och heminredning både skapar och leder till stora klimatutsläpp och ger upphov till hög resursförbrukning”, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.

www.naturskyddsforeningen.se

AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.