30.03.2023  |  Interior  |  Textil

Bouclé i hemmet

Nu uppdaterar Kasthall några av sina mest framträdande bouclémattor och lägger till nya färger och funktioner till designen. Två vävda mattor, Esther och Terrazzo, samt en tuftad matta, Lav, finns nu att få i inte mindre än 18 nya färgalternativ. Utöver de nya färgerna får den handtuftade mattan Madison en designförnyelse i och med lanseringen av Madison Grace. De två vävda mattorna är gjorda av bouclégarn medan de tuftade har en boucléyta.

”Vår bouclédesign har varit ett viktigt fokus hos Kasthall Design Studio de senaste åren. Uppdateringen av några av våra mest eleganta mattor är en del av processen med att bevara Kasthall-arbetet och säkra att vår design ligger i framkant”, poängterar Lena Jisebord, chefsdesigner på Kasthall Design Studio.

Kasthalls ikoniska bouclégarn skapades när man vävde en matta som man ville skulle återskapa texturen hos den klassiska Chanel-dräkten som Jackie Kennedy bar under 1950- och 1960-talet. Garnet färdigställdes 1999 av den dåvarande chefsdesignern Gunilla Lagerhem Ullberg och Kasthalls textilingenjörer.

Trenden har sedan dess spridit sig i mode- och inredningsbranschen. I dag är bouclé något av det mest använda i modern inredning.

www.kasthall.com

-PF

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.