Claus Holms spännande variant av den välsmakande ankan

Skulle du ha lust att prova en ny spännande variant av ankan? Då är det kanske Claus Holms recept på kryddigt anklår med rödkålskastanjer och röd grapefrukt du ska ge dig i kast med - här tillagad i HOLM Minigryta i stengods.

HOLMs Minigryta .

Rätten bjuder på många intensiva smaknyanser, och du får receptet här:

Ingredienser:

Två anklår - delas i två

1 handfull salt

1 handfull socker

1 msk enbär

1 matsked pepparkorn

10 lagerblad

2 msk torkad timjan

1 msk HOLM Lakritsgranulat

100 g förkokta kastanjer

50 g mandlar

1 röd grapefrukt skuren i klyftor

100 g rödkål skuren i småbitar

Dela låren genom leden, skölj väl och blanda med salt, socker, enbär, pepparkorn, lagerbärsblad, torkad timjan och lakritsgranulat. Ställ i kylen i ca 12 timmar.

Skölj anklåren, torka av dem och lägg i en liten gryta med lite vatten på botten.

Baka i ugnen vid 120 grader i 3-4 timmar - eller till de är möra.

Tillsätt mandlar och kastanjer och låt allt baka vid 120 grader i 10 minuter. Strö över rödkål och grapefrukt när det ska serveras.

Anklåren kan ev. lagas dagen före, så att de bara ska värmas vid 200 grader i 15 min - då blir de spröda.

Rätten bjuder på många intensiva smaknyanser, och du får receptet här:

Ingredienser:

Två anklår - delas i två

1 handfull salt

1 handfull socker

1 msk enbär

1 matsked pepparkorn

10 lagerblad

2 msk torkad timjan

1 msk HOLM Lakritsgranulat

100 g förkokta kastanjer

50 g mandlar

1 röd grapefrukt skuren i klyftor

100 g rödkål skuren i småbitar

Dela låren genom leden, skölj väl och blanda med salt, socker, enbär, pepparkorn, lagerbärsblad, torkad timjan och lakritsgranulat. Ställ i kylen i ca 12 timmar.

Skölj anklåren, torka av dem och lägg i en liten gryta med lite vatten på botten.

Baka i ugnen vid 120 grader i 3-4 timmar - eller till de är möra.

Tillsätt mandlar och kastanjer och låt allt baka vid 120 grader i 10 minuter. Strö över rödkål och grapefrukt när det ska serveras.

Anklåren kan ev. lagas dagen före, så att de bara ska värmas vid 200 grader i 15 min - då blir de spröda.

HOLMs Minigryta, 16,5 cm x 10 cm, kr. 229,00 

Relaterat innehåll

26.07.2024Designbase.se

Ett 250-årigt tillväxtäventyr

26.07.2024Designbase.se

Vi vill lyfta matlagningsupplevelsen

28.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

EN NY KLASSIKER PÅ BORDET FRÅN LYNGBY GLAS

26.06.2024F&H Group A/S

Sponsrad

DUKA JULBORDET MED SÖDAHL

06.06.2024J.A Sundqvist AB

Sponsrad

TID FÖR GRILLAT

28.05.2024Familianna Denmark ApS

Sponsrad

Familianna: En blandning av dansk design och spansk inspiration

29.04.2024Designbase.se

Det vackert dukade bordet

29.04.2024Designbase.se

Ambiente Trends 24+: En iscensättning av tystnadens lyx, nya kompositioner och digitala innovationer

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023