18.03.2019  |  Furniture  |  Branschnytt

Dansk designtradition – nu på bästa sändningstid

Möbelformgivare tar sig an att skapa ny klassiker.

I februari var det premiär för ett helt nytt seriekoncept i dansk TV, kanalen DR1, där fem skickliga möbelformgivare under sex veckors tid får ge sig på att försöka skapa en ny designklassiker. Deltagarna är Isabel Ahm, Janus Larsen från Noyer, Kasper Thorup från Thorup Copenhagen, Rasmus B. Fex samt Rikke Frost. De har endast tre veckor på sig för varje designuppgift, till exempel matbordsstolen i det första avsnittet eller soffan i avsnitt fem. Bidragen bedöms av domarna Anne-Louise Sommer och Kasper Salto medan programmet, Danmarks næste klassiker, modereras av Mette Bluhme Rieck, som följer med de tävlande bakom kulisserna i deras arbete.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.