15.08.2017  |  Interior  |  Accessories

Design som bryr sig om

RO – til forvirrede hoveder og rastløse hænder

En av de nominerade för årets upplaga av designpriset FORMEX Nova är Emilie Dissing Wiehe, från Danmark. Emilie har en examen från The Royal Danish Academy of Fine Arts, Schools of Architecture, Design and Conservation 2015, med MA-projektet RO – til forvirrede hoveder og rastløse hænder. Projektet har en inriktning på demens och hur man kan lindra de förvirrade och oroliga känslor som många gånger följer med sjukdomen. Emilie fokuserar ofta just på en specifik demografisk grupp i sitt skapande – till exempel barn eller äldre – eftersom hon tror att design kan tillföra ett estetiskt och känslomässigt värde för produkter som vanligtvis görs för att vara praktiska och funktionella.

www.emiliewiehe.dk   

FORMEX: Monter B17:20

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.