22.04.2021  |  Furniture  |  Design

En tjusig prick

Klassiska Dot i ny version

Under samma tidsperiod som formgivaren Arne Jacobsen utvecklade stolen Myran arbetade han också med att ta fram en pall. Resultatet blev Dot, som lanserades av Fritz Hansen 1954, då som en trebent pall i bokfanér. År 1970 återskapades pallen i en version med fyra ben, så som vi känner den idag. Under våren 2021 lanseras Dot och syskonet High Dot i ett nytt utförande med polerat läder i färgen Lava.

www.fritzhansen.com

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.