07.03.2019  |  Interior  |  Branschnytt

Fokus på sovrum i årets Ikea-katalog

Ny undersökning kartlägger svenskarnas sömnvanor.

Årets Ikea-katalog fokuserar bland annat på sömn och sovrum. Sömn och återhämtning är livsviktigt för att man ska må bra och hålla sig frisk, men behoven för att kunna sova gott är mycket individuella. Det visar en undersökning, utförd av Sifo på uppdrag av Ikea. Enligt undersökningen sover svenskarna i genomsnitt sju timmar per natt. Yngre kvinnor har något svårare att somna, medan män i åldern 60–79 år ofta somnar utan problem. 21 procent av de svarande anger att de alltid kan somna.

Att ha rätt temperatur i sovrummet uppger 36 procent av deltagarna som den viktigaste faktorn för en god natts sömn, följt av mörkläggning, madrass och kudde på en delad andraplats, med vardera 17 procent. För yngre deltagare är det vanligast att lyssna på något om de inte kan somna. Därför har Ikea lanserat den kostnadsfria telefontjänsten Sovlinjen, där de samlar ett urval av sömnhjälpstrender och beprövade metoder, som guidad avslappning och nonsensprat. Om inget annat hjälper rekommenderar företaget att ”lyssna till Ikea-katalogen som godnattsaga”.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.