20.06.2022  |  Dining  |  Brukskonst

Göran Wärff har gått bort

Formgav för Kosta Boda under sju decennier

Glaskonstnären och formgivaren Göran Wärff har gått bort efter en mycket lång och framgångsrik karriär. Han arbetade med offentliga utsmyckningsuppdrag bland annat för operahuset i Sydney, moskén i Abu-Dhabi, Domkyrkan i Växjö, Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och IMO FN:s byggnad i London, liksom för ett flertal sjukhus och skolor runtom i Sverige. 

I mitten av 1960-talet kom han till Kosta Boda. Efter ett decennium verksam utomlands återkom han 1986 och fortsatte arbeta med varumärket fram till sin bortgång. På Kosta Boda var han mycket omtyckt för sin varma personlighet och respekterad för sin stora kunskap. 

Hans design belönades med flera utmärkelser, bland annat Lunningpriset tillsammans med sin dåvarande fru Ann för den nya riktning av glas på Kosta Glasbruk som de bidrog med. På senare tid tilldelades han Utmärkt Svensk Form för kollektionen Limelight.

Göran Wärff blev 88 år gammal.

www.kostaboda.se

-AB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.