Middag med variation, färg och vackra detaljer
Horecaavdelningen på Ambiente förblir den obestridda globala ledaren för allt som fokuserar på det vackert dukade bordet och formar morgondagens kök.
Foto: Messe Frankfurt
På årets Ambiente visade utställare från 170 nationer ett brett utbud av produktinnovationer med nya funktioner, unik design och en trend-framåt färgpalett.
Särskilt hållbarhet fortsätter att vara ett allt viktigare köpkriterium för konsumenterna. För att hjälpa till att navigera i det omfattande utbudet ger programmet Etisk stil från Frankfurts konsumentvarumässartrio värdefull vägledning.
"I tio år nu har vårt Ethical Style-program på Ambiente, Christmasworld och Creativeworld sammanfört utvalda utbud och efterfrågan på hållbara produktlinjer", säger Julia Uherek, vice VD för Consumer Goods Fairs, och reflekterar över framgången med detta speciella initiativ.
"Bara detta år välkomnade Ambiente 125 nycertifierade utställare."
Programmet Ethical Style har identifierat hållbara produkter i tio år.
Trender för bordet och köket
Ett vackert dukat bord är fortfarande hjärtat av gästfrihet. Som svar på ekonomiskt utmanande tider utstrålar porslin och glas optimism och glädje. Blommönster och mjuka pastellfärger ger en nostalgisk retrotouch till dukningen, kompletterat med delikat tonade dricksglas och bestick med antika ytor eller med texturerade ytor som inbjuder till touch.
Foto: Messe Frankfurt
Medan klassisk blå förblir en favoritfärg för inredningsdesign, dyker en djärv grön fram som en självsäker ny trend som symboliserar hopp och elegans i kombination med guld- och silveraccenter.
Trenden med att presentera mat på flera nivåer, populärt inom fine dining, är på väg in i privata hem. Handgjorda keramiska utseenden fortsätter också att vara en konsumentfavorit, vilket uppmuntrar mix-and-match-kreativitet.
Färgglada accenter är också på väg in i köket. Krukor, stekpannor och kökstillbehör finns i fashionabla nyanser av rosa, ljusblått och salviagrönt. En djärv apelsin i kombination med retroinspirerade former framkallar 1970-talets experimentella anda.
Samtidigt fokuserar köksmaskiner på hög funktionalitet. Tryckkokare är fortfarande mer relevanta än någonsin, medan kraftfulla bordsblandare med ytterligare funktioner som uppvärmningsfunktioner blir allt populärare.
PFAS-fria beläggningar på kokkärl och giftfria material i to-go-muggar och dryckesflaskor håller på att bli den nya standarden. Genomtänkt designade förvarings- och organisationssystem, anpassade till de senaste färgtrenderna för bordet och köket, säkerställer ordning och reda i hushållet. En blandning av väletablerade varumärken och kreativa nykomlingar har alltid varit en av Ambientes viktigaste styrkor.
"Det är här återförsäljarna hittar sina kärnsortiment och unika höjdpunkter för sina butiker. De innovationer som presenteras här sätter kursen för branschens framtid", förklarar Michael Berz, ordförande för Association for Cookware and Tableware Retailers.
"Ambiente är den globala guldstandarden för mat- och bordskultur." Thomas Kastl, VD för Ambiente Dining, utvecklar: "Den höga nivån av internationell konsensus bland besökarna och den starka närvaron av globala leverantörer bekräftar att mässan levererar precis vad marknaden behöver: en effektiv, inspirerande och framåtblickande plattform för framgångsrika affärsaffärer - en gång om året i Frankfurt."