24.06.2019  |  Interior  |  Dekoration

Glasutställning i bergrummet

Kjell Engman upprepar succékoncept - kanske för sista gången.

Under hösten arrangeras en glasutställning i Vattenfalls bergrum i Stenungsund. Utställningen är den fjärde i ordningen i detta format och visar verk av den framstående glaskonstnären Kjell Engman. Den förra upplagan av utställningen hölls 2016 och drog då över 20 000 besökare från när och fjärran under de fyra veckor man hade öppet. Temat denna gång är Seaside, och kretsar kring vattnet, kusten, strandliv och badortskultur genom åren. Syftet är bland annat att väcka intresse för svenskt konstglas hos en bredare publik.

Utöver ett hundratal glasobjekt av Kjell Engman kommer utställningen även att visa akvarellmålningar av den unga konstnären Linda Ljungblad, som av många konstkännare jämförs med Lars Lerin. Bakom utställningen Seaside står företaget PHromotion. Vernissage är den 21 september och utställningen pågår till och med den 20 oktober. Det finns en frivillig entré till förmån för Jontefonden samt en frivillig parkeringsavgift, som går oavkortat till Stenungsunds Handbollsklubb. Utställningen kan komma att bli Kjell Engmans sista.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.