26.09.2018  |  Interior  |  Dekoration

Grundformer från Georg Jensen

Monica Förster har skapat nya Matrix.

När formgivaren Monica Förster fick en förfrågan om att skapa en ny serie för Georg Jensen började hon med att undersöka vad som fattades i sortimentet. Som ett komplement till företagets långa tradition av mjukt organiska former skapade hon en serie eleganta skålar och vaser av cylindrar, kuber och koner. Valda delar är utförda i ett transparent rutmönster som får den koniska skålen av sväva och ger vasen en riktning. Rutmönstret gav också kollektionen dess namn, Matrix.

www.georgjensen.com

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.