13.01.2018  |  Furniture  |  Design

Designtorget

Samtida form får lokal tillerkning

Utmärkelsen Designpriset delas ut till unga formgivare som formger och tillverkar ett bruksföremål i trä, textil eller återvunnet material med en funktionell och samtida formgivning. Årets pris går till formgivaren Björn Sundelin för gunghästen Gungel. Den kommer att tillverkas hos Uppsala Stadsmissions sociala företag Hantverksslussen i björkplywood och monteras helt utan verktyg eller skruvar.

Designprisets jury består av representanter från Uppsala Stadsmission, Designtorget, Malmstenbutiken samt formgivaren Daniel Franzén.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.