17.03.2020  |  Furniture  |  Branschnytt

Hantverksmässiga möbler

Ny svensk tillverkare med fokus på kvalitet och hög designgrad.

Atelier Sandemar är en ny hantverksmässig möbeltillverkare, med fokus på kvalitet, funktionalitet och hög designgrad. Företaget är baserat i Sandemar söder om Stockholm. Det grundades och drivs av Lilian de Souza och Martin Altwegg, som tidigare har jobbat med småskaliga serier för bland annat Svenskt Tenn, Källemo och Carl Malmstens AB. Martin är utbildad finsnickare och verksam som professor på Malmstens, medan Lilian har en masterutbildning från Konstfack samt specialiserar sig på keramik och glas. Deras första två produkter under eget varumärke är solstolen Oona och det exklusiva sidobordet/skåpet Noom, med detaljer i material som siden och keramik, båda formgivna av David Ericsson. Lilian och Martin har tidigare ställt ut i bland annat Berlin, Hamburg, Köpenhamn, Milano och New York. Under Stockholm Design Week var de aktuella med utställningen Delightful Encounters på galleriet Jacksons på Östermalm.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.