24.04.2019  |  Furniture  |  Design

Hylla med bärkraft

Museum togs fram till nya Nationalmuseum.

Inför öppningen av nyrenoverade Nationalmuseum i Stockholm fick designstudion TAF och tillverkaren String Furniture uppdraget att ta fram en konsolhylla till den nya museirestaurangen. Resultatet blev den eleganta och nätta hyllan Museum.

Idéen var att ta fram en funktionell och mångsidig hylla som klarade att bära Nationalmuseums samling av byster. Museum kan lyfta såväl tunga konstverk som parfymsamlingen eller ett glas vatten bredvid sängen tack vare den starka konstruktionen, där hyllplan och den bärande konsolen gjuts i ett stycke.

string.se

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.