30.11.2017  |  Business  |  Branschnytt

Idyllien lanserar Idyllienhoppet

Ett projekt för att hjälpa sjuka barn och deras familjer.

Det svenska design- och livsstilsvarumärket Idyllien lanserade i våras projektet Idyllienhoppet, vars syfte är att hjälpa svårt sjuka barn och deras familjer genom långa behandlingar och sjukhusvistelser.

Idyllien tar inte ut någon vinst från sin verksamhet utan allt överskott går direkt till Idyllienhoppet; och förhoppningen är att projektet i framtiden även ska kunna fungera som en kanal för att förmedla önskemål och idéer kring förbättringar gällande sjukhusvistelser till ansvariga på sjukhusen, andra företag och myndigheter. 

Familjen Kylberg, som står bakom både Idyllien och Idyllienhoppet, förlorade själva sin yngsta dotter, Leia, i cancer efter flera års kämpande. Att starta upp Idyllien gav dem ett positivt familjeprojekt att samlas kring under den svåraste perioden och med Idyllienhoppet vill familjen nu göra vad de kan för att hjälpa andra. Man har redan samlat in 80 000 kronor så långt och under hösten initieras som ett första projekt ett samarbete med Sveriges Lekterapeuter, där Idyllien designar och producerar en ny bricka, som ska användas för att duka upp stimulerande lek- och pysselmaterial till barnen på sjukhusrummet.

www.idyllien.se

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.