Med Blomsterbergs Chokladform kan du göra fyllda praliner à la Mette

Sverige har de senaste åren utvecklat sig till ett land fullt av kreativa, dessert- och bakglada svenskar, och den hemlagade julkonfekten har utvecklat sig från produktion av marsipankulor överdragna med choklad till små överdådiga kreationer.

Blomsterbergs Chokladform kostnader kr. 219,00.

Med Blomsterbergs Chokladform kan du göra din egen fyllda chokladkonfekt, och följer du Mette Blomsterbergs recept, är du garanterad osedvanligt läcker konfekt, som kommer att imponera och överraska gästerna, när det tunna chokladskalet smälter och den sammetslena hallontryffeln når smaklökarna.

Choklad med hallontryffel

Användbara redskap:

Blomsterbergs Chokladform, till 21 st. choklad

Blomsterbergs Charlotteskål till smältning av choklad

Blomsterbergs Palettkniv

Hallontryffel
75 g hallon
200 g fin vit choklad
15 g mjukt smör

Choklad
Ca. 500 g fin mörk choklad

Hallontryffel:

Hacka 200 g vit choklad och smält den över ett vattenbad till ca. 40 grader.

Koka hallonen helt kort i en liten gryta och mixa till puré.

Häll den varma hallonpurén i chokladen och rör till du har en slät och blank massa.

Tillsätt det mjuka smöret, och rör igen till en blank massa.

Så här tempereras chokladen:

Hacka 500 g mörk choklad fint.

Smält hälften försiktigt i en skål över varmt vattenbad (inte kokande) till 48° C.

Häll resten av den finhackade chokladen i en annan skål.

Häll hälften av den smälta chokladen i skålen med den finhackade chokladen, så de två smälter ihop lugnt och fint under omrörning. Tillsätt mer och mer av den smälta chokladen, om det er nödvändigt.

Den nu tempererade chokladens arbetstemperatur är 31-33° C. OBS! Överskrider man 34° C, ska man temperera på nytt.

Fyll formens hål hela vägen upp med tempererad choklad och banka formen lätt, så eventuella luftbubblor försvinner.

Vänd formen upp och ned över skålen med den tempererade chokladen och töm ut all överskottschoklad.

Skrapa toppen och sidorna rena från choklad, så det endast är choklad kvar i skalen.

Vänd formen upp och ned på ett fat med bakplåtspapper.

Låt chokladen i formen stelna helt i kylskåp.

Ta formen ut ur kylskåpet och vänd den om, så du kan fylla hallontryffel i de stelnade skalen.

Fyll resten av den tempererade chokladen i skalen, så hallontryffeln innesluts.

Banka formen lätt igen och skrapa toppen och sidorna rena från choklad ännu en gång.

Sätt formen i kylskåp ca. 1 timme, till chokladen har stelnat.

Vänd ut den fyllda chokladkonfekten ur formen.

Förvara chokladkonfekten kyligt, helst vid 10-15° C, i en lufttät förpackning.

Relaterat innehåll

17.12.2024aida a/s

Sponsrad

LIFE IN COLOUR Confetti utökar serien

17.12.2024aida a/s

Sponsrad

En krämig och vacker nyhet i LIFE IN COLOUR

11.12.2024Designbase.se

Carlsberg går in i dukningen

22.11.2024aida a/s

Sponsrad

Så gör du en servett till rosett

21.11.2024F&H Group A/S

Sponsrad

Gense ger klassisk design nytt liv för moderna behov

19.11.2024aida a/s

Sponsrad

Confetti-partner inspirerar hela vägen till Sydkorea

14.11.2024Designbase.se

Mumin fyller 80!

16.10.2024Witt Hvidevarer A/S

Sponsrad

Nej tack till PFAS i dricksvattnet

Håll dig uppdaterad med designbase.se

Få insikt i de senaste produkterna, trenderna och tendenserna, spännande intervjuer, teman, unika jobberbjudanden och spännande evenemang.

Dimex ApS
Mässa
Heimtextil - Internationell mässa för hem- och kontraktstextilier

Den internationellt unika plattformen för hem- och kontraktstextilier och textildesign. Upplev säsongens trender, textil hållbarhet, världens största utbud av hemtextilier samt produkt- och informationserbjudanden för inredning, gästfrihet och megatrend sömn. Globalt kombinerat och passionerat presenterat.

Datum

14.01.2025

Tid

10:00

Plats

Frankfurt

Maison&Objet
Mässa
Maison&Objet

Upplev det allra bästa inom design och interiör på Maison&Objet 2025 i Paris, en ledande global händelse för professionella inom design- och livsstilsindustrin.

Datum

16.01.2025

Plats

Paris Nord Villepinte Exhibition Centre

Formex
Mässa
Formex

Formex – the most important meeting place for Nordic interior design

Datum

17.01.2025

Tid

10:00

Plats

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

TrendSet Munich
Mässa
TrendSet i München

FYRVERKERI AV IDÉER, PRODUKTER OCH TRENDER

Datum

31.01.2025

Plats

Am Messesee 6, 81829 München

Formland
Mässa
Formland Spring 2025

Nordens mest inspirerande design- och inredningsmässa

Datum

02.02.2025

Tid

10:00

Plats

Herning

Formex
Mässa
Stockholm Furniture Fair

Welcome to Stockholm Furniture Fair, Scandinavia’s leading platform for design, furniture, architecture and lighting. Held annually in Stockholm, Sweden, the fair attracts architects, designers, interior decorators, buyers, and enthusiasts from all around the world. Stockholm Furniture Fair is a platform for business and networking as well as product launching and new innovations.

Datum

04.02.2025

Plats

Mässvägen 1, 125 80 Stockholm

Publisher

Horisont Gruppen a/s

Strandlodsvej 44

2300 København S

Telefon: 53506060

www.horisontgruppen.dk

Copyright 2023