31.10.2018  |  Interior  |  Belysning

Nytolkning av den klassiska plissén

LE KLINT utökar med lampan ARC.

Lampkollektionen ARC är baserad på idén om en nytolkning av den klassiska plissén. Det innebär en introduktion av nya tillverkningstekniker, som uttrycksmässigt har rötter tillbaka i historien. ARC är designad av Nanna Neergaard och Marie Hesseldal, som tillsammans utgör designduon Manér Studio. De har kombinerat LE KLINTs klassiska material med svart ek för att uppnå en modern twist av den traditionella LE KLINT-lampan. ARC-skärmen är tillverkad i samma material som de handvikta skärmarna men den nya serien bygger på principen om två identiskt formade delar, som är ihopsatta med ett ekfanérband runt om. 

Idén har varit att skapa en lampkollektion som även vänder sig till yngre användare avseende både utseende och pris. Det estetiska tänket är baserat på traditionell, vikt plissé och hur den bryter ljuset på ett vackert sätt. De bågformade linjerna hos ARC har inspirerats av de välkända bågarna hos Grundtvigs Kirke i Köpenhamn, som har ritats av P.V. Jensen Klint.

Serien består av pendel-, bord-, vägg- och stativlampa.

www.leklint.dk

-SSK

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.