22.09.2020  |  Interior  |  Brukskonst

Simon Klenell ställer ut på Galleri Glas

Tekniken skärslipning i fokus

I sin utställning Renässans på Galleri Glas experimenterar glaskonstnären Simon Klenell med den traditionella kristalltekniken skärslipning, välkänd inte minst från otaliga praktpjäser, kristallkronor och borgerliga miljöer.
”Det är spännande att arbeta med den här tekniken just för att den är så laddad och symboliserar så mycket – status, rikedom, dekadens, skönhet, tradition, arv, femtioårspresenter och så vidare. Det är också väldigt vackert”, säger Simon Klenell.
Utställningen pågår 24 september till 5 november på Galleri Glas, Nybrogatan 34 i Stockholm.
www.galleriglas.se

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.