02.10.2018  |  Dining  |  Branschnytt

Varannan svensk lagar mat hemma dagligen

Ny undersökning utförd av Whirlpool.

Hälften av svenskarna lagar mat hemma dagligen. Det visar en ny undersökning utförd av vitvarutillverkaren Whirlpool. Studien indikerar dessutom att svenska kvinnor lagar mat oftare än svenska män, medan männen generellt sett tycker att matlagning är roligare.

Undersökningen bygger på intervjuer med tusentals slumpmässigt utvalda nordbor, varav 1021 svenskar. Matlagning är vanligast bland de äldre tillfrågade: 62 % av svenskarna som är över 60 år lagar mat varje dag, jämfört med 34 % i åldrarna 18–20 år. Nästan hälften av de tillfrågade uppger att de tycker om matlagning, dock något färre kvinnor än män. 

Ungefär en tredjedel av de svenska deltagarna i undersökningen lagar mat utan recept. Detta är vanligare bland männen, 39 % jämfört med 29 % bland kvinnorna. Hos de som använder recept är det fortfarande tryckta recept på papper som är vanligast. 

Undersökningen visar även att svenskarna har de äldsta vitvarorna i Norden. Under de senaste fem åren har 55 % av svenskarna, 64 % av danskarna, 66 % av finländarna samt 66 % av norrmännen investerat i nya vitvaror.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.