21.08.2018  |  Business  |  Brukskonst

William Morris på Millesgården

Första stora utställningen i Sverige.

Den 15 september öppnar utställningen William Morris Mer än blommiga tapeter på Millesgården i Stockholm. Det är den första större utställningen i Sverige om den mångsidiga engelska designern som var en centralfigur i den engelska Arts and Craft-rörelsen och vars idéer om hantverk och kvalitet spreds över hela Europa vid förra sekelskiftet. I utställningen presenteras hans liv och gärning genom konstverk, tapeter, tyger och möbler.

Alla William Morris olika engagemang bottnade i en önskan att skapa en bättre och vackrare värld för människor. I protest mot det industrialiserade viktorianska samhället ville han slå vakt om hantverkskunnande, småskalig tillverkning och drägliga levnadsvillkor.

William Morris Mer än blommiga tapeter pågår fram till 3 februari 2019.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen. Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hant…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.