21.08.2018  |  Business  |  Brukskonst

William Morris på Millesgården

Första stora utställningen i Sverige.

Den 15 september öppnar utställningen William Morris Mer än blommiga tapeter på Millesgården i Stockholm. Det är den första större utställningen i Sverige om den mångsidiga engelska designern som var en centralfigur i den engelska Arts and Craft-rörelsen och vars idéer om hantverk och kvalitet spreds över hela Europa vid förra sekelskiftet. I utställningen presenteras hans liv och gärning genom konstverk, tapeter, tyger och möbler.

Alla William Morris olika engagemang bottnade i en önskan att skapa en bättre och vackrare värld för människor. I protest mot det industrialiserade viktorianska samhället ville han slå vakt om hantverkskunnande, småskalig tillverkning och drägliga levnadsvillkor.

William Morris Mer än blommiga tapeter pågår fram till 3 februari 2019.

-ANB

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.