17.01.2019  |  Business  |  Design

Årets vinnare av Formex Formidable

Återvunnet material och traditionell teknik kombineras hos segraren av juryns val.

Årets upplaga av designpriset Formex Formidable, juryns val, går till van Deurs för deras plisserade sjal. Sjalen har designats av Susanne Beskow och är tillverkad av återvunna textilier/sjalar. Priset för folkets val vanns av Skeppshults gjuteri med den uppdaterade kryddkvarnen Spice, som är formgiven av Carl & Carl.

Vinnarna utsågs bland tolv nominerade objekt. För att kunna nomineras måste produkten ha ställts ut på Formex under 2018. Den måste även vara ny för året samt bedöms efter design och relevans. 2018 års jury bestod av Synnöve Mork, designer, Dan Gordan, designjournalist, Kerstin Wickman, professor i designhistoria, Emma Olbers, designer, samt Kajsa Falck-Torlegård, Formex.

-JBE

Mer från Designbase.se

Designbase.se

Designbase.se

Designbase är forum för design och indredningsbranchen och riktar sig till alla som arbetar professionellt inom inrednings- och designbranschen.Designbase är ett svensk fackmedia på print och nätgemenskap på adressen Designbase.se. Fackmediet distribueras till chefer och medarbetare i hårdvara, glas, porslin, gåvor, køkkentøjs- och hantverk affärer, stora möbelaffärer, blomsteraffärer och dessa fö…

Se företagsprofil  

  Designbase.se använder cookies som vi använder för att komma ihåg dina inställningar och statistik etc. Eftersom du fortsätter att använda webbplatsen accepteras vår nya cookie- och personuppgiftspolicy. Läs mer.